Visie IamSonsbeeck

IamSonsbeeck is een vrijwilligersorganisatie die een deel van het onderhoud van het Van Sonsbeeckpark op zich heeft genomen. Deze taak hebben wij overgenomen van de gemeente en zullen wij minimaal net zo goed als hen uitvoeren. Deze taak staat aan de basis van onze organisatie.

Daarnaast richten wij onze ogen op de toekomst, we bekommeren ons om het park, zijn blij met deze groene ruimte maar blijven wel met een kritisch oog naar het park kijken. Wij vinden dat het Van Sonsbeeckpark bij de tijd moet blijven, zonder de oorspronkelijke identiteit te zullen schaden. Het park kent haar oorsprong uit een moerasachtig gebied waar verschillende beken liepen en de rivieren de Mark en Aa bij elkaar kwamen. Het huidige ontwerp is in een periode ontworpen waarin de Engels landschapsstijl kenmerkend was, de organische vormen, waterpartijen en diversiteit aan flora en fauna karakteriseren deze stijl. Deze identiteit zal gewaarborgd blijven en waar het kan versterkt worden.
Wij zien het park over een aantal jaar een stuk levendiger, streven naar verbetering en vooruitgang op het gebied van recreatie, esthetica en biodiversiteit. Bij dit proces willen we de buurt betrekken, het zal door de buurt gedragen worden begeleid door kennis van de betreffende vakgebieden.

Delen via: