Gemeente verwijdert populieren in het Van Sonsbeeckpark

 In Park nieuws

In de week van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei gaat de gemeente 20 populieren rooien in het Van Sonsbeeckpark. Het gaat om bomen die tussen het zwembad en de noordoever van de vijver staan. Het bomenbestand wordt op deze plek uitgedund. 

Aanleiding voor de kap

Omdat de populieren in zeer slechte conditie zijn, worden ze instabiel. Als de conditie van de bomen nog verder achteruit gaat, kunnen er onveilige situaties ontstaan. Er bestaat dan de kans dat de bomen – zodra het blad uitgelopen is en de bomen dus meer wind vangen – in een voorjaarsstorm omwaaien.

De populieren maken deel uit van een strook bos langs de oever van de vijver aan de zwembadzijde. Deze strook is onlangs bij de gemeente in beheer gekomen en er is sprake van achterstallig onderhoud. Daarom gaat de gemeente in het najaar groot onderhoud (snoeiwerkzaamheden) uitvoeren in deze bosstrook. Deze snoeiwerkzaamheden zouden eigenlijk al begin maart uitgevoerd worden, maar zijn uitgesteld vanwege een broedende watervogel.

Het verwijderen van de 20 populieren is om veiligheidsredenen naar voren gehaald als onderdeel van het ‘groot onderhoud’.

Bron: Gemeente Breda / Breda.nl 

Foto’s: Luuk Koenen

DSC_5291

DSC_5295

 

Delen via:
Recent Posts